Kolundžija: Kosovo ne sme biti predmet partijskih takmičenja

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Feb.2009, 23:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kolundžija: Kosovo ne sme biti predmet partijskih takmičenja

BEOGRAD - Šef poslaničke grupe "Za evropsku Srbiju" Nada Kolundžija ocenila je večeras da Kosovo i Metohija ne sme da bude "predmet partijskih dokazivanja i partijskih takmičenja ko je veći patriota".

Ona je Tanjugu rekla da su iz tog poslaničkog kluba današnjoj sednici Odbora Skupštine Srbije za Kosovo i Metohiju, koja je održana u Zvečanu, prisustvovali članovi tog tela, kao i ministar za Kosovo i Metohiju Goran Bogdanović.

"Od >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << današnjeg dana nismo želeli da pravimo predstavu, jer se predstava završi, akteri odu, a oni koji tamo žive ostanu sa svojim problemima", istakla je Kolundžija.

Ona je naglasila da je za Srbiju važno da se državne institucije bore za teritorijalni integritet, ali i za normalan i bezbedan život ljudi koji žive u pokrajini.

"Smatramo da je Kosovo često bilo politički i partijski zloupotrebljeno i da su u tim patriotskim nadmetanjima visoku cenu plaćali Srbi sa Kosova i Metohije", rekla je Kolundžija.

Ona je ocenila da je za Srbiju i Srbe na Kosovu i Metohiji najvažnije da nadležne državne institucije diplomatskim sredstvima, u skladu s međunarodnom pravom, nastave da se bore.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.