Kolundžija: Dogovor o vladi što pre

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Maj.2012, 18:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kolundžija: Dogovor o vladi što pre

BEOGRAD -

Funkcionerka Demokratske stranke (DS) Nada Kolundžija izjavila je danas da je zbog stabilnosti Srbije jako važno da dogovor o novoj vladi bude što pre postignut.

"Jako je vazno da se dogovor o vladi postigne što pre. Verujem da politički akteri imaju svest da je od važnosti za stabilnost Srbije da razgovori počnu što pre i da Srbija dobije stabilnu vladu koja može da nastavi evropske integracije", rekla je Nada Kolundžija agenciji Beta.

Ona je >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << kazala da se u DS još nije razgovaralo o personalnim rešenjima, ali da premijer mora da bude jaka politička ličnost sa velikim kredibilitetom i snagom da vodi vladu.

Upitana da li DS pregovara sa Liberalno demokratskom partijom, Nada Kolundžija je kazala da je DS "sve vreme govorila da sve stranke koje se zalažu za EU i reforeme jesu stranke sa kojima treba razgovarati".

Na pitanja da li je moguća koalicija sa Srpskom naprednom strankom, Nada Kolundžija je kazala da to za nju "ne bi bilo najsrećnije rešenje".

"Po mom ličnom stavu i uverenju, mislim da su male šanse za to i mislim da to nije najsrećnije rešenje", kazala je Nada Kolundžija.

Ona je istakla da očekuje i veruje da će "razgovori o formiranju vlade da se vode intenzivno jer je interes Srbije da dobije stabilnu vladu koja će nastaviti reforme i evropski put".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.