Izvor: B92, 29.Okt.2004, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Koliko grobnica ima u Srbiji

Valjevo -- Bivši ministar policije Srbije Dušan Mihajlović kaže da ne može biti reči o 17 masovnih grobnica u Srbiji jer ih toliko nije bilo.

Predsednik Skupštine Vojvodine Nenad Čanak izjavio je u četvrtak da u Srbiji postoji 17 masovnih grobnica. "Pominjano je da navodno postoji i masovna grobnica negde oko Vranja, ispod auto-puta, ali naše policijske provere to nisu potvrdile", rekao je Mihajlović u četvrtak uveče za Televiziju "Vujić". On je dodao da Čanak >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << možda misli na one ljude koji su stradali na drugim ratištima u SFRJ, pa su ih Drina, Sava ili Dunav doneli u Srbiju, gde su sahranjivani po grobljima.

Mihajlović je tako demantovao svoju izjavu za "Blic", u kojoj je potvrdio postojanje 17 grobnica. Mihajlović je dalje rekao da suština problema nije u tome da li je otkrivena jedna, 17 ili 117 masovnih grobnica u Srbiji, već u tome da je proces utvrđivanja istine, otkrivanja počinilaca tih krivičnih dela i njihovog izvođenja pred sud stao.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.