Izvor: B92, 29.Sep.2003, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Koks razgovarao sa Živkovićem i Svilanovićem

Beograd -- Premijer Srbije Zoran Živković i i Pat Koks razgovarali su o političkoj situaciji u Srbiji, a kako se navodi u saopštenju Vlade, Živković je izrazio spremnost Vlade da preuzme obavezu kojom će biti ispunjena očekivanja građana za što skoriju integraciju u EU. Živković je rekao da će to biti učinjeno jačanjem institucija i zakonodavstva, boljom privrednom aktivnošću, zaštitom prava i sloboda manjina i stvaranjem uslova za poboljšanje životnog standarda stanovništva. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Koks i Živković su se složili da je po pitanju Kosova najpre neophodno utvrditi standarde, a zatim status Pokrajine, uz poštovanje rezolucije 1244 UN. Postignuta je i saglasnost oko nužnosti dogovora o pitanjima povratka raseljenih, bezbednosti i slobodi kretanja, sudbini kidnapovanih i nestalih i regulisanja oblasti saobraćaja i energetike.

Šef diplomatije SCG Goran Svilanović i Pat Koks ocenili su da saradnja parlamenta SCG i parlamenta EU ima rastući značaj. Svilanović i Koks su razgovarali o pitanjima aktuelnog stanja odnosa u procesu približavanja SCG Evropskoj uniji, uključujući izradu Studije o izvodivosti i prespektivama razvoja situacije na Kosovu i Metohiji u svetlu predstojećeg dijaloga Beograd-Priština. Takođe je razgovarano o saradnji s Haškim tribunalom, kaže se u saopstenju Ministarstva inostranih poslova SCG.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.