Izvor: B92, 20.Avg.2005, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kojadinović, Lupus i Vlada

Beograd -- Kojadinovića brine mogućnost da je supruzi Milorada Ulemeka neko iz Vlade dao dokument koji je SPO podneo protiv agencije "Lupus".

Komentarišući vest da je Ulemekova supruga, Aleksandra Ivanović, podnela tužbu protiv trojice ministara iz te stranke, ministar za kulturu Dragan Kojadinović je za "Građanski list" naveo da SPO već tri meseca insistira na otvaranju "slučaja Lupus" i sprečavanju preregistracije te agencije.

"Zabrinjava me da oni mogu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da imaju bilo koga i na bilo kojoj poziciji u zgradi Vlade, ko bi im mogao dostaviti dokument koji je SPO podneo Vladi. Tražili smo da 'Lupus' bude tačka dnevnog reda, ne zbog toga što nas je vlasnica agencije tužila, nego zato što nismo dobili odgovore na pitanja koja smo postavili u tom dopisu", rekao je Kojadinović.

Ministar za dijasporu Srbije Vojislav Vukčević rekao je da je taj podnesak lično predao na pisarnicu vlade 25. maja ove godine. On je dodao da mu je premijer Vojislav Koštunica, ubrzo posle toga, u razgovoru izneo ozbiljnu nameru da nešto učini kako bi se to sprečilo, ali da do sada ništa nije urađeno.

Vukčević je naveo da je Koštunica nedavno na sednici vlade "obećao da će proveriti da li je agencija ponovo registrovana, kao što pišu novine, i da će, ako je tako, sve učiniti da se to ukloni ili izbriše", kao i da je obećao da će, ako agencija još nije preregistrovana, onemogućiti da se to dogodi.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.