Izvor: B92, 12.Sep.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Koha ponavlja tvrdnju o podeli

Priština -- List "Koha ditore" piše da je ponovo dobio potvrdu da premijer Srbije kod članica Evropske unije agituje za podelu Kosova.

Pod naslovom "Srpski zvaničnici nervozno reaguju na izveštavanje Kohe ditore", dnevnik ističe da je jučerašnji tekst u kom se, pozivajući se na pouzdane zapadne izvore, ističe kako premijer Srbije Vojislav Koštunica, preko biznismena Vojina Lazarevića, agituje za podelu Kosova, izazvao nervozne reakcije i optužbe na račun lista. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

U tekstu se navodi da su međunarodni izvori juče još jednom potvrdili tom listu da je Koštunica poslao Lazarevića da u glavnim gradovima EU predloži opciju podele kao rešenje.

Međutim, odgovarajući na pitanje novinara u Briselu da li je Srbija za podelu Kosova, kako tvrdi "Koha ditore", Koštunica je rekao da je to "jednostavno laž".

"Srbija nikada nije razmišljala o podeli. Srbija je protiv podele Srbije i samim tim je protiv podele Kosova", naglasio je Koštunica.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.