Izvor: B92, 11.Jul.2009, 18:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Koha: Spas za UNMIK

Priština -- Kancelarija za stvaranje olakšica i podršku zajednicama je postala spasilac političkih aktivnosti UNMIK-a, piše prištinski dnevnik "Koha ditore".

"Kancelarija otvorena početkom ovog meseca omogućava UNMIK-u da se ne odrekne političkih aktivnosti na Kosovu, bez obzira na smanjenje svog osoblja", navodi dnevnik. Portparol UNMIK-a Rasel Giki je rekao da će "ova kancelarija nastaviti niz funkcija, koje bi se u suprotnosti prekinule, zbog procesa rekonfiguracije".
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
"Ova kancelarija omogućava UNMIK-u da sluša i nadgleda svakodnevne probleme zajednica na Kosovu", rekao je Giki i naveo da "novi politički karakter misije uključuje i angažovanja za etničke zajednice".

"Mi olakšavamo i rad međunarodnih organizacija ili donatora koji traže okrilje UN za svoje aktivnosti na Kosovu. Koordinacija na terenu sa svim međunarodnim partnerima je ključ našeg rada u ovoj oblasti", kazao je Giki.

"Koha ditore" ipak navodi da "bez obzira što je postala `spasilac' UNMIK-a, kancelarija još uvek nije realizovala nijedan konkretan projekat za zajednice na Kosovu".

Giki je rekao da "je misija dobila značajnu podršku za svoje nove aktivnosti, što je pokazano i tokom poslednjeg sastanka Saveta bezbednosti UN o Kosovu".

Ipak, misija nema podršku kosovskih institucija, koje su i u Savetu bezbednosti tražile završetak njenog rada, zaključuje se u listu "Koha ditore".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.