Koha Ditore:Dačić i Pajaziti bili za istim stolom u Tirani

Izvor: S media, 06.Mar.2010, 19:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Koha Ditore:Dačić i Pajaziti bili za istim stolom u Tirani

Ministri unutrašnjih poslova Kosova i Srbije sedeli su za istim stolom na regionalnoj koferenciji u Tirani na kojoj nije bilo zastava zemalja učesnica, prenosi Koha ditore.

Ministri Zenun Pajaziti i Ivica Dačić učestovali su na konferenciji posvecehnoj saradnji u oblasti bezbednosti granica u jugoistočnoj Evropi, koja je održana 4. i 5. marta u Tirani.

"Dačić je prihvatio da sedi za istim stolom sa kosovskim ministrom ali nije prihvatio da se fotografiše sa >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << svim ministrima. Takodje, napustio je salu kada je ministar Pajaziti uzeo reč", navodi dnevnik.

Dnevnik objašnjava da organizatori iz Albanije do poslednjeg trenutka nisu znali da li će ministar Dačić doći na konferenciju.

"Medjutim, Dačić je došao iako je znao da će ministar unutrašnjih poslova Kosova biti učesnik konferencije. Organizatori sastanka su u medjuvremenu napravili kompromis - nisu dopustili postavljanje zastava zemalja učesnica sastanka", piše dnevnik iz Prištine.

Koha Ditore navodi da su se tokom cele konferencije ministri Dačić i Pajaziti izbegavali i osim prisustva za istim stolu tokom konferencije nisu napravili ni jedan medjusobni kontakt.

Presedavajući konferencije bio je ministar unutrašnjih poslova Albanije Ljuljzim Baša, dok su ko-presedavajući bili ministar MUP-a Srbije Ivica Dačić i direktor ženevskog Centra za demokratsku kontrolu uružanih snaga (DCAF) Teodor Vinkler.

"Osim 'izbegavanja' zajedničke fotografije i napuštanja sale u trenutku kada je Pajaziti uzeo reč, predstavnci Srbije, tokom konferencije, nisu imali nikavih drugih zahteva po pitanju prisustva predstavnika Kosova" piše Koha ditore.

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Koha Ditore: Dačić i Pajaziti izbegavali se tokom čitave konferencije

Izvor: Blic, 06.Mar.2010

Ministri unutrašnjih poslova Kosova i Srbije sedeli su za istim stolom na regionalnoj koferenciji u Tirani na kojoj nije bilo zastava zemalja učesnica, prenosi "Koha ditore"...Ministri Zenun Pajaziti i Ivica Dačić učestovali su na konferenciji posvećenoj saradnji u oblasti bezbednosti granica u...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.