Kocijančić: Nastavak dijaloga u interesu svih, datum nije određen

Izvor: Blic, 12.Apr.2017, 15:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kocijančić: Nastavak dijaloga u interesu svih, datum nije određen

Portparolka Evropske komisije Maja Kocijančić kaže da u ovom trenutku još nije određen datum za održavanje nove runde dijaloga Beograda i Prištine na visokom političkom nivou.

U EU ponavljaju da je dijalog u interesu obe strane i da se očekuje nastavak konstruktivnog rada na primeni dogovorenog.

- Još nije određen datum za održavanje sledećeg sastanka na visokom nivou u okviru dijaloga. I pored toga mi očekujemo da obe strane nastave sa konstruktivnim zalaganjem >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << koje smo videli tokom prošlih sastanka u okviru dijaloga i da se nastavi sa primenom postignutih sporazuma - izjavila je Kocijančićeva odgovarajući na pitanje o planovima šefice evropske diplomatije Federike Mogerini da zakaže novu runde dijaloga.

Upitana da li je uslov Prištine za nastavak dijaloga oslobađanje Ramuša Haradinaja, kako je to izjavila kosovska ministarka za dijalog Edita Tahiri, u Evropskoj komisiji ponavljaju da je "u interesu svih zajednica na Kosovu da se nastavi sa dijalogom zasnovanom na poverenju i pomirenju".

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Kocijančič: Nastavak dijaloga u interesu svih, datum nije određen

Izvor: RTS, 12.Apr.2017

Portparolka Evropske komisije Maja Kocijančič kaže da u ovom trenutku još nije određen datum za održavanje nove runde dijaloga Beograda i Prištine na visokom političkom nivou. . U EU ponavljaju da je dijalog u interesu...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.