Izvor: B92, 20.Sep.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ko štiti ustavnost i zakonitost

Beograd -- Slobodan Vučetić kaže da zbog nedostatka političke volje još nisu odabrani kandidati za upražnjena dva mesta u USS.

Predsednik Ustavnog suda Srbije Slobodan Vučetić ponovio je gostujući u emisiji Poligraf da je već godinu i po dana otežan rad Ustavnog suda. Međutim, po Vučetićevim rečima to ne znači da je ugrožen pravni poredak u Srbiji.

"Podrazumeva se da u situaciji ako nema odluke oko nekog zakona, važi pretpostavka da je sve u redu sa pravnim poretkom, kao u slučaju nevinosti dok se ne dokaže suprotno. Zakon je u skladu sa Ustavom sve dok Ustavni sud ne utvrdi da nije u skladu sa Ustavom", kaže Vučetić.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.