Izvor: B92, 20.Avg.2005, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ko sprečava prodaju vojne imovine

Beograd -- Direktor Fonda za reformu VSCG optužio 'lobiste koji podržavaju vladajuće stranke' za odlaganje prodaje vojne imovine u Srbiji.

Vladan Živulović kaže da zbog toga vojska trpi ogromnu štetu. "Reč je o tuči lobista koji podržavaju vladajuće stranke za to ko će imati svoje ljude u tenderskim komisijama prilikom prodaje", rekao je Živulović za "Blic". Prema njegovim rečima, zbog toga se odlaže prodaja vojnih objekata u Srbiji, potrebna kako bi Vojska stekla >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << neophodna sredstva.

"To vam je kao da sedite na ćupu punom zlata. Vojska bi od prodaje ukupno 512 objekata koji su stavljeni na spisak mogla da sagradi 22.000 stanova, vrhunski opremi 30.000 vojnika i da ostane za otpremnine onima koji su višak", rekao je Živulović. On je dodao da je bolje i da Vojska izdaje deo objekata, nego što "sve stoji, a Vojska nema para".

Prema njegovim rečima, Vojska je spremna da se odrekne mnogih atraktivnih lokacija i u Beogradu, kakve su zgrade ministarstva odbrane u Birčaninovoj ulici i Generalštaba u Ulici kneza Miloša. "Navodno, ministru Prvoslavu Daviniću je rečeno da će sve krenuti u narednih mesec dana, ali postavlja se pitanje zašto se to nije dogodilo u proteklih sedam meseci", rekao je Živulović.

U Crnoj Gori su već prodata četiri vojna objekta, a otvoreni su tenderi za još osam. Na listu za prodaju u Srbiji je oko 230 vojnih objekata.

Vojni objekat u Birčaninovoj u zakup

Vojno-građevinski centar Beograd dao je danas javni oglas za davanje u zakup poslovno-administrativnog objekta u Birčaninovoij ulici broj 5 u Beogradu.

U oglasu, objavljenom preko cele strane u "Večernjim novostima", navodi se da je početna visina mesečne zakupnine 58.000 evra i da se objekat daje na zakup od pet godina sa mogućnošću produžetka zakupa. Na oglas mogu konkurisati sva domaća fizička i pravna lica.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.