Izvor: B92, 02.Jun.2005, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ko se pita o dogovoru oko granice

Skoplje, Beograd, Priština -- Šef UNMIK-a kaže da je postigao dogovor s makedonskim premijerom oko demarkacije srpsko-makedonske granice u delu prema Kosovu.

Soren Jesen Petersen je, nakon radne večere s Vladom Bučkovskim u Skoplju, izjavio da je UMNIK spreman da bude partner u obeležavanju granice i da to treba završiti pre početka pregovora. Šef Koordinacionog centra Nebojša Čović, s druge strane, kaže da u dogovoru treba da učestvuju i eksperti iz Srbije.

>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />"Mislim da državna zajednica, odnosno Savet državne zajednice treba određenim poslovima da se bavi i to će biti jedno od pitanja na prvoj sednici državnog vrha koja bi trebalo da se održi ovih dana, odnosno do kraja ove nedelje. Jer, ne smemo zaboravljati neke stvari koje su dozvoljene i predvođene međunarodnim pravilima", kazao je Čović.

U međuvremenu, oglasila se i Vlada Kosova. Naime, na izjavu Jesena Petersena da će UNMIK raditi na demarkaciji i da će tehnički dogovori oko toga biti održani 9. juna u Prištini, reagovao je savetnik premijera Kosova Bajrama Kosumija za bezbednosna pitanja, Enver Sopjani.

On je za Radio Slobodna Evropa rekao da se privremene kosovske vlasti još nisu izjasnile kada

treba da počne demarkacija i da bez mišlenja Prištine neće biti rešavano ništa što je u vezi sa granicom.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.