Izvor: B92, 23.Feb.2005, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ko pregovara s radikalima

Beograd -- Demokratska stranka očekuje da DSS isključi iz članstva poslanike koji su razgovarali o koaliciji sa SRS-om.

Funkcioner DS-a Dragan Šutanovac kaže da su DSS i radikali u koaliciju u Skupštini Srbije i u nekim opštinama i protestovao zbog slične koalicije u Skupštini opštine Zvezdara.

"Predsednik DS-a Boris Tadić tražiće objašnjenje od lidera DSS-a Vojislava Koštunice za takav istup odbornika. Ako se Tadić i Koštunica ne dogovore, DS će krenuti >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u oštru kampanju protiv DSS-a", rekao je Šutanovac za "Blic".

Potpredsednik Demokratske stranke Srbije Dragan Jočić negirao je da predstavnici te stranke pregovaraju o koaliciji sa Srpskom radikalnom strankom. Jočić je rekao da takvih pregovora nema i da ne postoji struja u DSS-u koja dogovara koalicije s radikalima.

Jočić je rekao zbog obaveza koje ima kao ministar policije nema vremena da se bavi dešavanjima u opštini Zvezdara, da ga je možda Šutanovac optužio jer zna da je rođen i odrastao na Zvezdari. Jocić je, reagujući na tvrdnje Šutanovca da on predvodi struju unutar Demokratske stranke Srbije, koja navodno pregovara o koaliciji sa Srpskom radikalnom strankom, rekao da ga "zabrinjava" činjenica da se Šutanovac približava "jednoj opciji koja je otpala iz DS".

Šutanovac je ponovo odgovorio zatim kritikom ministra Jočića zbog izjave da se Šutanovac solidariše sa smenjenim funkcionerima DS-a. "Žalosno je što je ministar unutrašnjih poslova, od ranije poznat organima gonjenja, zloupotrebio ministarsku funkciju kako bi me optužio da sam solidaran čovek", rekao je Šutanovac.

"Tačno je, solidaran sam, kao što je tačno da se gospodin Jočić nebrojano puta više viđao i duže razgovarao sa Miloradom Ulemekom Legijom nego ja sa bivšim potpredsendikom DS-a Čedomirom Jovanovićem", rekao je Šutanovac. "Umesto da javnosti objasni zbog čega se on zadržao sa Legijom u 'dužem i srdačnom razgovoru', gospodin Jočić aktivno učestvje u lobiranju za 'crvo-sivu' koaliciju, što možete pitati njegove kolege iz DSS-a koji će to potrvditi pre ili kasnije", dodao je zvaničnik DS-a.

On je naveo da je tačno da je podržao Jovanovića iz humanih razloga kada je prećeno njegovoj porodici.

G17: Slučajnost

Predsednik beogradskog odbora G17 plus Branka Bošnjak pozvala je Demokratsku stranku i Demokratsku stranku Srbije da se što pre dogovore o formiranju vlasti u opštini Zvezdara. Branka Bošnjak je ocenila da je izbor kandidata Srpske radikalne stranke za čelnog čoveka opštine nepromišljen događaj koji se slučajno desio.

Branka Bošnjak je rekla da su predstavnici DS-a i DSS-a rekli da su spremni za takav razgovor, da je sada na potezu DSS, koji treba da reaguje na predlog G17 i DS.

U petak protest

Opštinski odbori Demokratske stranke i G17 plus organizovaće u petak protest na platou ispred Opštine Zvezdara zbog promene vlasti u toj opštini, saopšteno je iz gradskog odbora DS-a. "Ovo je jedna u nizu akcija koje za cilj imaju skretanje pažnje građanima Zvezdare da se, protivno njihovoj volji, a glasovima Demokratske stranke Srbije, na čelu zvezdarske opštine našla nedemokratska koalicija radikala i socijalista", navodi se u saopštenju.

Skup će se, kako je navedeno, odvijati pod parolom "Gradani Zvezdare, džaba ste birali, Koštunica dao Zvezdaru radikalima" i počeće u 11.55.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.