Izvor: B92, 04.Nov.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ko kupuje leskovačke medije

Leskovac -- Na aukciji u beogradskom Domu sindikata prošlog petka među najskuplje prodatim lokalnim medijima Radio Leskovac i TV Leskovac..

Javno preduzeće Radio Leskovac prodato je za 20 miliona dinara što je u odnosu na početnu cenu od 150.000 više za 133 puta. Drugi leskovački medij TV Leskovac prodat je za 22 miliona ili sedam puta više od prve ponuđene cene.

Leskovčani nisu mnogo iznenađeni što je za dve vrlo uticajne kuće na jugu Srbije bilo veliko >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << interesovanje. Ono što je ipak iznenadilo mnoge jeste cena koju je za Radio Leskovac, platio konzorcijum od šest radnika na čelu sa Srđanom Jovanovićem, koji je do aukcije bio portir ove medijske kuće.

Ovaj radio - osim tradicije, standardne opreme i jednog Zastavinog automobila - ne poseduje ništa vredno, jer je konfiskovana zgrada u kojoj je smešten, pa mnogi sumnjaju da iza kupovine stoji neki uticajni političar.

Jovanović ne negira da je član Socijalističke partije Srbije, ali tvrdi da kupovinu nije finansirala ova partija niti član SPS-a i vlasnik Radija S Zoran Anđelković.

Za razliku od radija, cena TV Leskovac na aukciji nije bila veliko iznenađenje, jer mnogi smatraju da je novi vlasnik Vladica Jovanović, koji već poseduje firmu "Radpetrol", platio realnu vrednost ove medijske kuće.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.