Ko koliko novca izdvaja za lobiranje?

Izvor: S media, 09.Maj.2011, 01:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ko koliko novca izdvaja za lobiranje?

Vlast u Prištini ne žali novac kada je u pitanju lobiranje za njihove interese. Vlast u Beogradu sve to prati sa velikom pažnjom, ali, još uvek zaostaje "deset puta" u odnosu na kosovsku vlast.

Bivši američki predsednik Bil Klinton i finski nobelovac Marti Ahtisari prihvatili su poziv prištinskih vlasti da lobiraju za priznanje nezavisnosti Kosova, a za posao pojačane diplomatske inicijative čiji je cilj povećanje priznanja Kosova prikupljeno je >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << oko deset miliona dolara, “što je deset miliona puta više od onog što Srbija izdvaja”, kažu za “Blic” izvori iz Ministarstva spoljnih poslova Srbije.

Tači nastavlja da lobira za nezavisnost Kosova

Prošao voz za kampanju za priznavanje Kosova

Klinton: Obuzdati Vuka!

Beograd sa velikom pažnjom prati novu prištinsku lobističku akciju jer bi značajno povećanje priznanja “loše uticalo na političku atmosferu u kojoj se odvija pregovarački proces”.

Period do kraja septembra, u kome će dominirati veliki broj važnih multelateralnih sastanaka u kojima učestvuje i većina islamskih i afričkih zemalja koje nisu priznale kosovo, biće kritičan za Srbiju smatraju u srpskom ministarstvu.

Kosovski mediji objavili su prethodnih dana da je Priština na putu da finalizuje zvaničnu strategiju za lobiranje i da su glavni protagonisti predstojeće višemesečne diplomastke misije predsednica Atifete Jahjaga, prvi zamenik premijera Bedžet Pacoli i ministar inostranih poslova Enver Hodžaj.

Kako “Blic” saznaje, srpska diplomatija je u “prijateljskim depešama” obaveštena da je Pacoli obezbedio polovinu potrebnih para, odnosno pet miliona, dok je drugih pet obezbeđeno iz albanske dijaspore. Pacoli, nesuđeni predsednik Kosova kome je sada glavno zaduženje lobiranje za nezavisnost, sudeći po srpskim izvorima već je krenuo na turneju koja obuhvata Bangladeš, Pakistan i Šri Lanku, a zatim ide u Afriku.

(Blic)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.