Izvor: B92, 23.Nov.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ko će u koaliciju s Tačijem

Priština -- Politički predstavnici Roma, Aškalija, Egipćana, Bošnjaka i Turaka ući će u koaliciju s Demokratskom partijom Kosova.

"Tako smo se dogovorili i to ćemo ubrzo objaviti", rekao je predsednik Romske partije Kosova Zuljfi Merdža. Predsednik Demokratske partije Bošnjaka Džezair Murati izjavio je, međutim, da je još rano govoriti o tome.

"Razgovaraćemo s predstavnicima Demokratske partije Kosova i onda ćemo znati hoćemo li i pod kojim uslovima stupiti >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u koaliciju s DPK", izjavio je Murati.

Predsednik Opštinskog odbora DPK u Prizrenu Zafir Beriša kaže da su u toj stranci otvoreni za sve dogovore i da će imati razgovore o tome s političkim predstavnicima manjinskih zajednica.

"U predizbornoj kampanji naši plakati bili su ispisani na albanskom, bosanskom i turskom jeziku, što jasno govori o našoj demokratičnost", rekao je Beriša isključivši mogućnost sklapanja koalicije na opštinskom nivou samo s Demokratskim savezom Kosova.

"Koaliciju jedino nećemo sklapati s DSK, bez obzira na to šta mislila naša centrala u Prištini. Mi znamo kako smo prošli s njima u prethodnom periodu dok su bili na vlasti", kaže Beriša.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.