Knjiga Durmitor predstavljena Novosađanima

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Sep.2022, 23:36

Knjiga "Durmitor" predstavljena Novosađanima

Knjiga „Durmitor“ , svojevrstan vodič o najlepšoj planini u Crnoj Gori, autora Vlada Vujisića, predstavljena je pred Novosađanima u Planinarskim prostorijama „Železničar“.

Opisi staza na 40 durmitorskih vrhova, prelepi pejzaži koji se prostiru na dokumentarnim fotografijama, i korisne činjenice o nacionalnom parku čine građu ovog kapitalnog dela.

„Durmitor je jedan, jedinstven i neponovljiv“, reči su autora Vlada Vujisića, nekadašnjeg košarkaša >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Vojvodine, ali i magistra ekonomskih nauka. Planinarenje i ljubav prema njemu nastala je pre skoro 20 godina, a čak 17 je sakupljao građu i pisao ovu iscrpnu planinsku monografiju. O prvom susretu sa planinom autor govori:

80 uspona Durmitora, 90 opisanih planinarskih ruta i bogata kolekcija od čak 400 odabranih Vujisićevih fotografija sadržaj je vodiča kroz planinarski život. Knjiga sadrži i opise 5 kanjona i 3 rečne doline, 18 jezera, durmitorskih dolina, površi, prevoja, Durmitorskog prstena, ali nudi i istorijat planinarstva.

Kada jednom kročite na Durmitor, nemoguće je odoleti njegovim lepotama. Ukoliko ste ljubitelj Durmitora, a volite i planinarenje i šetnje, knjiga ispisana na 528 strana neizostavno je štivo koje treba da imate u svojim rukama, a može biti i odličan poklon nekome ko želi da spozna svaki kutak možda najlepšeg nacionalnog parka Crne Gore.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.