Izvor: Blic, 15.Maj.2004, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kneginja za predsednika

Kneginja za predsednika

Kneginja Jelisaveta Karađorđević donela je konačnu i neopozivu odluku da se kandiduje za predsednika Srbije. Spremna je da već sada, na ovim izborima, ponudi idealan ram za sliku lepše Srbije - kaže za 'Blic' Predrag Lj. Ćeranić, jedan od osnivača Inicijative za lepšu Srbiju koja je i kandidovala kneginju za predsedničkog kandidata.

Po rečima našeg sagovornika kampanja kneginje Jelisavete, 'zasnivaće se na neklasičnom pristupu >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << - bez nepotrebnih svađa i sukoba sa konkurentima'. U afirmativnom tonu, sa punom verom da će kvalitet i kreativnost Jelisavete Karađorđević i njenog tima dobiti odgovarajuću podršku u narodu:

- Dva krila našeg koncepta biće mistika i vedrina - onaj idealni spoj tradicije i savremenosti kakav svi već dugo priželjkujemo - tvrdi Ćeranić.

Kneginja Jelisaveta rođena je 1936. u Belom dvoru na Dedinju i danas je jedini član kraljevske loze Karađorđevića koji je rođen u Srbiji. Treće je dete kneza namesnika Pavla. Čukununuka je vožda Karađorđa. Direktni je potomak ruske dinastije Romanovih. Ima troje dece: Katarinu, Kristinu i Nikolu. Pored srpskog, govori engleski, francuski, španski i italijanski jezik.

Ž. Jevtić

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.