Klompa i šnala – trag ka malom Đorđu?

Izvor: S media, 31.Jul.2010, 18:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Klompa i šnala – trag ka malom Đorđu?

Potragaza dečakom nestalim u Majilovcu kod Velikog Gradišta nastavljena je i danas, a već kolaju najfantastičnije priče.

Potraga za 13-godišnjim Đorđem Andrejićem koji je nestao 22. jula u ataru sela Majilovac obustavljena je juče. Selo su napustili pripadnici Žandarmerije sa službenim psima, a ni lokalni lovci koji poznaju teren na kojem se možda nalazi Đorđe Andrejić nisu pozivani. Zbog toga su se mnogi meštani zabrinuli, misleći da se od potrage za nestalim >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << dečakom odustalo.

Ipak, na teren su izašli samo inspektori SUP-aPožarevac u pratnji lokalnog lovca. Oni su razgledali mesto na kojem su prekjuče pronađene klompe. Pronađena je i šnala za kosu koju je na dan nestanka malog Đorđa nosila njegova majka Marina, sada glavna osumnjičena za nestanak sina.

Potraga bi trebalo danas da bude nastavljena. Lovci su dobili obaveštenje da se sakupe u 7.30 u centru sela.

Sada je već izvesno da policija smatra da je mali Đorđe mrtav. Na takav zaključak navodi krivična prijava koju je juče podnela lokalna policija protiv Marine Andrejić. Sumnjiče je za ubistvo. Istražni sudija Višeg suda u Požarevcu Jugoslav Skenderi odredio joj je pritvor do 30 dana. Skenderi je izjavio da „na osnovu iskaza osumnjičene i dosad prikupljenih činjenica, postoji sumnja da je Marina Andrejić odgovorna za ubistvo malog Đorđa”.

Skenderi nije hteo da obelodani kakvu je izjavu dala Marina Andrejić ikoje su to činjenice prikupljene, ako se zna da telo dečaka, živog ili mrtvog, još nije pronađeno.

U policiji u Požarevcu rečeno nam je da nema tragova koji bi upućivali na to da je Đorđe živ. Ipak, na pitanje kakvi su dokazi sakupljeni, na osnovu kojihje dečakova majka Marina osumnjičena za ubistvo, u policiji ne žele da odgovore, već samo upućuju u tužilaštvo.

Prethodnih dana, Marina Andrejić davala je oprečne izjave u policiji. Prvo je rekla da je izgubila dete, potom je poligraf (koji, podsetimo, nema snagu dokaza na sudu) pokazao da je „reagovala” na pitanje da li joj je sin mrtav ida li ima ikakve veze sa njegovom smrću, da bi posle toga rekla da je sina nehatom onesvestila, ali da se posle toga probudio. Kasnije je navodno priznala da je ubila sina ida ga je zakopala „do pola”.

Kada je to rekla,policija iz Velikog Gradišta ju je izvela na teren kod obližnjeg sela Biskuplje da pokaže mesto na kojem se to navodno desilo. Ipak, telo dečaka još nije pronađeno.

Đorđe injegova majka Marina su prošlog četvrtka, 22. jula ostavili pisanu poruku u kući da idu do bašte koja se nalazi na mestu starog groblja u Majilovcu. Dva dana kasnije ona je pronađena na putu ka manastiru Nimnik, kod obližnjeg sela Kurjače. Bila je bosa idelovala je izgubljeno. Imala je rasekotinu na nozi. Dovedena je kući.

Slobodan Živuljević, lokalni lovac koji je vodio potragu za Marinom iĐorđem, kaže da je ona te večeri delovala dosta rasejano.

– Kada je došla, bila je puna krpelja. Znači, bila je u livadama i šumi. Nije izgledalakao da je počinila zločin, niti je bilo ko od nas to u prvi mah mislio. Šokirali smo se kad smo čuli da je uhapšena – kaže ovaj lovac.

Neke komšije kažu da je išla po kući idozivala malog Đorđa. Sutradan, u nedelju je uhapšena.

Muž uhapšene Marine i Đorđev otac, Dejan Andrejić kaže da ne može da poveruje da je njegova supruga ubila sina. On dodaje da ne gubi nadu da će Đorđe biti pronađen živ. Kaže da ne zna šta se dešava sa njegovom suprugom, jer ga iz policije ne obaveštavaju o toku istrage.

U samom Majilovcu, naravno, nestanak dečaka je glavna tema. Kolaju razne priče o tome šta se desilo tog 22. jula – od toga da je Marina imala ljubavnika kojeg je mali Đorđe video, preko priče o navodnoj otmici do teorije o trgovini organima. Čak u sve upliću i priču o vanzemaljcima.

Milunka Aleksić, predsednik Mesne zajednice Majilovac, kaže da Marinu zna kao dobru ženu za koju niko nije mogao da kaže lošu reč.

Mali Đorđe je bio miran, tih dečko,dobar učenik. Ona je zabrinuta za Đorđevu sestru Anđelu koja je veoma utučena posle celog događaja. O njoj sada brine stric, a o daljoj sudbini, kaže, odlučiće Centar za socijalni rad..

Pojedini lovci prepričavaju detalje potrage. Prvog dana, kada su se sakupili bilo je njih 200 koji su pokazivali Žandarmeriji i policiji teren oko sela na kojem bi mogao da se nalazi dečak. Kažu da je bilo izuzetno naporno i da se ulazilo u granje i trnje u koje možda niko nikad nije zašao. Proveravani su i stari bunari, ali od Đorđa nije bilo ni traga ni glasa.

Močvarno zemljište je bio veliki problem. Tu i živi propadaju u zemlju, tvrde.

–Nijednom nismo zastali. Samo je prvog dana malo obustavljena potraga. Pročula se priča među meštanima da službeni psi Žandarmerije mogu da namirišu na 500 metara osobu. Jedan od njih je želeo to da proveri, pa je zaobišao potragu i krenuo ka njima sa druge strane. Odmah je uhvaćen i na licu mesta ispitivan zbog sumnje da možda krije tragove. Kada se ispostavilo o čemu je zapravo reč, pušten je – prepričava jedan od lovaca.

Dušan Telesković

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.