Kljakić: UNMIK i Kfor koristili bojevu municiju i gumene metke

Izvor: Blic, 21.Mar.2008, 18:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kljakić: UNMIK i Kfor koristili bojevu municiju i gumene metke

Pripadnici specijalnih jedinica UNMIK policije i Kfora koristili su, tokom sukoba sa Srbima u severnom delu Kosovske Mitrovice 17. marta, bojevu municiju, gumene metke i suzavac, izjavio je danas Tanjugu pomoćnik ministra za Kosovo i Metohiju Ljubomir Kljakić.

Kljakić, koji je u ministarstvu zadužen za saradnju sa međunarodnim misijama, pokazao je dva neispaljena metka kalibra 5,56 (NATO standard) pronađena na mestu sukoba, ispred sedišta suda, u severnom delu grada. Kljakić >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je pokazao i patronu za ispaljivanje gumenih metaka i oruđe za ispaljivanje suzavca.

Ministarstvu su ostatke i neiskorušćenu municiju dostavili građani severne Mitrovice i tamošnja bolnica, gde su smeštani povređeni ljudi.

"To su sredstva koja su koristili pripadnici specijalnih jedinica UNMIK policije i vojnih jedinica Kfora, naročito francuski kontingent, koji je koristio automatsko naoružanje", rekao je Kljakić

Pomoćnik ministra je podsetio i da Srbi, koji su zauzeli prostorije suda, a posle čijeg hapšenja je doslso do nereda, nisu ispoljili ni najmanji akt nasilja, i da su jedino tražili razgovor sa ovlašćenim predstavnicima pravosuđa UNMIK-a, u pokušaju da reše svoj egzistencijalni problem i budu vraćeni na posao, sa koga su udaljeni 1999.godine.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.