Kiša na Čvrsnici, očekuje se saniranje požara

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Jul.2017, 10:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kiša na Čvrsnici, očekuje se saniranje požara

Na planini Čvrsnica, u opštini Jablanica, gde danima bukte požari konačno je počela da pada kiša, sa gradom i grmljavinom, pa se očekuje olakšanje u saniranju požarišta.

Kako je za Fenu rekla portparolka Federalne uprave civilne zaštite Majda Kovač, akcija gašenja požara je nastavljena i danas sa snagama koje su i juče delovale na tom području.

"Federalna uprave civilne zaštite, na čelu sa direktorom Fahrudinom Solakom, noć je provela u dva kampa koji >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << su formirani u blizini požarišta, što je uveliko doprinelo da ljudi danas od ranih jutarnjih sati deluju brže na požarnu liniju i uticalo na efikasnije delovanje u cilju zaustavljanja vatrenih linija prema platou Čvrsnice", rekla je ona.

Dodala je da je bio napravljen plan da helikopter Oružanih snaga BiH Mi-8, koji je veći od ostalih, ponovo preveze vodu, ali se situacija promenila sa kišom, što će uveliko pomoći u gašenju požara.

Inače, u opštini Jablanica je ranije danas proglašena vanredna situacija izazvana prirodnom nepogodom.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.