Kirgizija podržava Srbiju u odbrani međunarodnog prava

Izvor: Vostok.rs, 05.Dec.2017, 16:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kirgizija podržava Srbiju u odbrani međunarodnog prava

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić zahvalio je u Beogradu ministru spoljnih poslova Kirgizije Erlanu Abdildajevu na čvrstoj i doslednoj podršci njegove zemlje teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije, kao i razumevanju za nezavisnu politiku koju Beograd vodi u cilju očuvanja državnih interesa.

Vučić je šefu diplomatije Kirgizije uručio pismo za predsednika Soronbaja Žanbekova sa čestitkama za izbor na tu dužnost i pozivom da poseti Srbiju, saopšteno je iz Vučićevog kabineta.

Ministar Abdildajev je rekao da dve zemlje vezuje duh nezavisnosti i suverenosti, kao i da Kirzigija ne odustaje od čvrste i dosledne podrške Srbiji u odbrani principa međunarodnog prava.

Dvojica sagovornika su se saglasili da između Srbije i Kirgizije nema otvorenih pitanja i da postoji interesovanje za dalje unapređivanje odnosa. Vučić i Abdildajev razgovarali su o unapređenju saradnje u oblasti poljoprivrede, prehrambene industrije, energetike, a izražena je i želja za saradnjom u oblasti kulture i sporta.

Beta, Politika

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.