Izvor: Blic, 02.Okt.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kipar podržava Srbiju na putu ka EU

Ministar finansija Kipra Mihalis Saris izjavio je danas u Beogradu da je ta zemlja spremna da pomogne Srbiji u pripremi kandidature za članstvo u Evropskoj uniji (EU).



Kabinet potpredsednika Vlade Srbije Božidara Đelića saopštio je da je Saris tokom razgovora sa Đelićem naglasio da je Kipar spreman da prenese svoja iskustva zvaničnicima i administraciji u Srbiji u pripremi kandidature za članstvo u EU.

Kako se dodaje, Đelić je Sarisu zahvalio na >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << "principijelnom stavu Kipra oko rešavanja statusa Kosova i Metohije i podršci koju ta zemlja pruža pronalaženju kompromisnog rešenja prihvatljivog za obe strane".

Sagovornici su pozdravili rad na zaključenju sporazuma o izbegavanju dvostrukog oporezivanja, navodi se u saopštenju.

Saris je danas ranije u Beogradu razgovarao i sa ministrom finansija Srbije Mirkom Cvetkovićem. Kako je saopštilo Ministarstvo finansija Srbije, tokom susreta dogovoreno je da se u narednom periodu potpiše Ugovor o izbegavanju dvostrukog oporezivanja čime bi se obezbedila konkurentnost srpskih preduzeća na Kipru, kao i značajno ulaganje investitora iz te zemlje u privredu Srbije.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.