Kikinđanima banatski derbi protiv Proletera

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Okt.2019, 13:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kikinđanima banatski derbi protiv Proletera

U vojvođanskom derbiju 6. kola Arkus rukometne lige Srbije, ekipa „Kikinda Grindeks“ slavila je u duelu sa zrenjaninskim „Proleterom“, rezultatom 29:27 (17:12). Pred prepunom halom kikindskog Sportskog centra „Jezero“, domaći rukometaši su većom borbenošću uspeli da osvoje dva važna boda.

Komšijski derbi protekao je u oštroj i neizvesnoj borbi, iako su kikindski rukometaši vodili sve vreme. Nakon pet kola dve ekipe imale su po pet bodova, kao i tešku nedelju >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << iza sebe.

Zrenjaninci su na svom terenu priredili prijatno iznenađenje, pošto su savladali „Dinamo“ iz Pančeva, ali je ta utakmica ostavila traga. U minulom kolu, rukometaši „Kikinda Grindex“ su na svom terenu odigrali remi protiv subotičkog „Spartak Vojputa“, ali su nakon te utakmice ostali - bez trenera.

Sve to dodatno je uticalo na važnost banatskog rukometnog derbija i tvrdu utakmicu viđenu na parketu hale SC Jezero.

Nakon suspenzije Gorana Kurteša, trenera Kikinđana, vođstvo ekipe preuzeo je Vladimir Mitreski. U ne baš lakim okolnostima, borbenost ekipe, kao i podrška publike sa tribina hale SC Jezero, bili su odlučujući da domaćin osvoji dva važna boda.

U 7. kolu Arkus rukometne lige Srbije, koje je najavljeno za 30. oktobar, ekipa „Kikinda Grindeks“ gostuje u Novom Pazaru, dok rukometaši „Proletera“, na svom terenu, dočekuju „Spartak Vojput“.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.