Izvor: B92, 25.Avg.2004, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kasa: Vlast ne sprečava incidente

Subotica -- Jožef Kasa u sredu je optužio vlast u Srbiji da ništa nije uradila na sprečavanju međunacionalnih incidenata.

Predsednik Saveza vojvođanskih Mađara Jožef Kasa optužio je policiju i državni vrh da ne čine ništa kako bi se sprečili incidenti na nacionalnoj osnovi. "Ja ne znam dokle treba da upozoravam i javnost i rukovodstvo ove države da se na ovaj način ne može raditi niti voditi jedna zemlja, niti graditi tolerancija, niti, jednostavno, živeti", kaže >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Kasa.

Navodeći konkretne primere, Kasa je ukazao na nedopustivo ponašanje policije i upozorio da se tako samo podstiču počinioci. "Pored obećanja gospodina načelnika da će pooštriti i pojačati patrole u gradu, one se za divno čudo tu nisu našle", rekao je Kasa.

Reagujući na najnovije slučajeve, Kasa je rekao da je u prva tri meseca ove godine na području SUP-a Subotica, bilo između 100 i 150 slučajeva uznemiravanja javnog reda i mira, a od aprila do danas između dve i po i tri hiljade. Kasa je postavio pitanje kojim pravom novi načelnik policije Suboticu naziva najbezbednijim gradom, javlja dopisnik B92 Larisa Inić.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.