Izvor: B92, 02.Jan.2004, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kasa: Srbija posle izbora tri koraka dalje od Evrope

Subotica -- Predsednik Saveza vojvođanskih Mađara Jožef Kasa ocenio je da se Srbija nakon izbora 28. decembra nije približila Evropi, već se "tri koraka" udaljila od nje. Kasa je u intervjuu za novogodišnji broj dnevnika na mađarskom "Madjar so" naveo da se u svim zemljama sveta radikalne stranke smatraju marginalnim, a da je u Srbiji takva stranka osvojila najviše mandata u parlamentu. "Postojeći odnos snaga neće olakšati rad parlamenta: za donošenje ustava potrebna je dvotrećinska >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << većina, a prostu većinu za donošenje zakona ili će biti moguće obezbediti, ili neće. Ne verujem da će ubrzo biti novih izbora, ali mislim da nova vlada neće dočekati kraj svog četvorogodišnjeg mandata", ocenio je Kasa.

On je izrazio razočaranje zbog malog broja glasova koje je Koalicija Zajedno za toleranciju dobila u gradovima u Srbiji. Predsednik SVM ocenio je da je situacija u Vojvodini nešto drugačija gde je ta Koalicija druga po snazi. "Međutim, tolerancija i suživot negovani vekovima ili će biti dovoljno snažni da zrače i izvan tog područja, ili će nacionalističko vođstvo Vojvođane dovesti u situaciju da se region radikalizuje", rekao je Kasa.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.