Izvor: B92, 08.Dec.2004, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kasa: Ljajić ne čini ništa

Subotica -- Lider SVM Jožef Kasa kritikuje ministra za ljudska i manjinska prava SCG Rasima Ljajića.

Razlog zakritiku, prema rečima Kase, je taj što Ljajić ne preduzima adekvatne korake u suzbijanju međunacionalnih incidenata. "Otkako se prodao novoj vlasti, Ljajić nijednom nije posetio Vojvodinu, kako bi sagledao stanje u manjinskim zajednicima i razgovarao sa njihovim predstavnicima", rekao je Kasa.

On je svoj stav argumentovao time da Ljajić nije reagovao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na nedavnu tuču u Tordi, u opštini Žitište, kada su mladići srpske nacionalnosti iz susednog sela upali i pretukli lokalne mladiće mađarske nacionalnosti, a taj događaj je, prema Kasinim rečima, upozorenje da krv ne sme pasti i da Mađari neće trpeti beskonačno maltretiranje.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.