Izvor: B92, 17.Feb.2003, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Karla del Ponte u Beogradu

Beograd -- Glavni tužilac Haškog tribunala Karla del Ponte izrazila je nezadovoljstvo nivoom saradnje Srbije i Crne Gore sa Haškim tribunalom. "Mislila sam da će moja prva poseta Beogradu u novoj godini predstavljati proslavu potpune saradnje Tribunala i Beograda, međutim i dalje ima previše problema koji opterećuju našu saradnju", rekla je Del Ponteova novinarima. Ona je nakon sastanka sa premijerom Zoranom Đinđićem i potpredsednikom Vlade Nebojšom Čovićem naglasila da je ponovo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << prisutna opstrukcija u saradnji sa Tribunalom.

"Ne vidim nikakav progres na lociranju i hapšenju begunaca. Većina tih ljudi slobodno se kreće Srbijom. Član 39. Zakona o saradnji sa Tribunalom, koji zabranjuje nove ekstradicije, i dalje je aktivan. Na kraju, na žalost moram reći da nisam zadovoljna kako se odvija saradnja Srbije i Crne Gore sa tribunalom", rekla je Karla del Ponte. Ona je navela da će sa crnogorskim vlastima razgovarati o hapšenju begunaca. Na pitanje na koga misli, Del Ponteova je odgovorila da ih ima mnogo. Povodom najava lidera Srpske radikalne stranke Vojislava Šešelja da će se dobrovoljno predati Haškom sudu, Karla del Ponte je navela da to predstavlja prvi korak za mogućnost za podnošenje zahteva za puštanje na slobodu do početka suđenja.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.