Izvor: Blic, 28.Sep.2005, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Karićev pokret dobio 22,5 miliona

Karićev pokret dobio 22,5 miliona

Pokret 'Snaga Srbije' - Bogoljub Karić dobio je tokom prošle godine najviše donacija pravnih i fizičkih lica - ukupno oko 22,5 miliona. Od toga skoro 17 miliona od pravnih lica i 5,5 miliona od fizičkih, pri čemu je osam priloga fizičkih lica veći od zakonskog limita.

Sve najveće stranke u Srbiji podnele su finansijske izveštaje za prošlu godinu, ali je samo pet stranaka podnelo kompletnu dokumentaciju, konstatovao je juče >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Odbor za finansije Skupštine Srbije. DSS je, prema usvojenom izveštaju, u 2004. godini imao ukupno osam miliona dinara pojedinačnih priloga većih od 6.000 dinara. DS je imao 4,8 miliona priloga, od toga 12 priloga pravnih lica (3,73 miliona) i 132 fizičkih lica (ukupno milion i 137.000).

G17 plus imao je 80 priloga pravnih lica (ukupno 2,26 miliona) i 46 priloga fizičkih lica većih od 6.000 dinara (ukupno 752.000).

Prema izveštaju, SPS i SRS nisu imali priloge veće od 6.000 dinara ni od fizičkih ni od pravnih lica, dok Nova Srbija i SPO nisu dostavili izveštaje o prilozima. Od 396 registrovanih stranaka, sve izveštaje su dostavile DSS, DS, Socijaldemokratska partija - SDP i Socijalno-liberalna partija Sandžaka, kao i Pokret za Negotinsku i Timočku krajinu, koji je izveštaj dostavio posle roka, 13. maja.

SPS, SRS, PSS - Bogoljub Karić i SVM dostavile su izveštaje, ali ne i mišljenje revizora, već umesto toga rešenje po kome su svrstane među mala pravna lica. Završni račun za 2004. godinu, bez izveštaja revizora, dostavilo je još 39 partija, među kojima je G17 plus. Izveštaj revizora, ali ne i završni račun, poslali su SPO, GSS i Bošnjačka demokratska stranka Sandžaka.

Samo izveštaje o prilozima iznad 6.000 dinara, bez završnog računa i izveštaja revizora, dostavilo je pet partija. (Beta)

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.