Izvor: Blic, 03.Nov.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Karić: Vratiću se tek kada Srbija postane pravna država

Lider Pokreta Snaga Srbije Bogoljub Karić, za kojim je raspisana međunarodna poternica zbog sumnji da je oštetio državu za nekoliko desetina miliona evra, najavio je da će se vratiti u Srbiju tek kada ona postane pravna država.



"Vratiću se u Srbiju kada vlast pokaže spremnost da poštuje zakone i sud, i kada mi se omogući normalan proces u kojem bih dokazao svoju nevinost", izjavio je Karić u elektronskoj poruci dostavljenoj novosadskom dnevniku "Građanski >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << list".

On tvrdi da mu "preti opasnost pred 'prekim sudom' političke oligarhije" i da su postojala dva scenarija za njegovu fizičku likvidaciju.

"Moje obezbeđenje je prijavilo policiji naručenog ubicu čiji je zadatak bio da me ubije na Kosovu i da se za to optuže Albanci, a pojedini najviši politički zvaničnici su mi dojavili da se sprema moja likvidacija u pritvoru", naveo je Karić.

Dosije o uništavanju Kompanije "Braća Karić" biće, prema njegovim rečima, otvoren kada Srbija postane država u skladu sa principima Evropske unije.

"Što se Pokreta Snaga Srbije tiče, on je spreman za izbore na svim nivoima, a odluka sa kim će eventualno uspostaviti partnerske odnose zavisiće od naše političke moći u tom trenutku. Prvi test snage i organizovanosti PSS biće na parlamentarnim izborima na Kosovu i Metohiji", naveo je Bogoljub Karić.

Cen­tra­la In­ter­po­la u Li­o­nu ras­pi­sa­la je u februaru prošle godine, na zahtev vlasti u Beogradu, "cr­venu po­ter­ni­cu" za Bo­go­ljubom Ka­ri­ćem za ko­jim sa­da tra­gaju policije svih 187 zemalja čla­ni­ca te or­ga­ni­za­ci­je. Pre­ma "cr­ve­noj po­ter­ni­ci", ko­ja se, uglav­nom ras­pi­su­je za naj­ve­ćim kri­mnal­ci­ma, po­li­ci­ja one ze­mlje ko­ja uhap­si oso­bu mo­ra od­mah da kon­tak­ti­ra sa Sr­bi­jom i da uhapšenog drži pod specijalnim nadzorom.

Po­ter­ni­ca je ras­pi­sa­na jer se Ka­rić ni­je po­ja­vio na suđe­nju u No­vom Sa­du, gde je 30. de­cem­bra 2005. go­di­ne po­kre­nu­ta is­tra­ga zbog sumnje da je kao li­der PSS-a po­ku­šao da pod­mi­ti po­sla­ni­ka De­mo­krat­ske stran­ke Sr­bi­je (DSS) Mi­ku Vla­o­vi­ć, ko­me je nu­dio 200.000 evra da pre­đe u PSS.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.