Izvor: B92, 12.Nov.2009, 21:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Karadžićevi savetnici štrajkuju

Hag -- Osam pravnih savetnika koji pomažu bivšem predsedniku RS Radovanu Karadžiću u odbrani prestali su da obavljaju svoj posao zbog neisplaćenih honorara.

"Karadžić je sada prepušten sam sebi. Prestali smo s radom jer nam nisu platili. Ne možemo da nastavimo dalje da radimo besplatno", izjavio je advokat Marko Sladojević i dodao da pravne račune za optužene obično plaća sud

Neisplaćeni honorari dosežu iznos od 70 hiljada evra, stoji u sudskim dokumentima >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << koje je optuženi priložio.

Haški sud je demantovao Karadžićeve navode.

Bivši vođa bosanskih Srba Radovan Karadžić optužen je za genocid, ratne zločine i zločine protiv čovečnosti između 1992. i 1995. godine počinjene u BiH.

Pošto je suđenje počelo krajem oktobra, sudije su delimično odobrile Karadžićev zahtev za odlaganjem suđenja, pa se ono nastavlja 1. marta 2010. godine.

Karadžić je naveo da mu je, s obzirom da se brani sam, potrebno deset meseci za kvalitetnu pripremu obrane.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.