Karadžić se žali na tužilaštvo

Izvor: B92, 03.Apr.2009, 09:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Karadžić se žali na tužilaštvo

Hag -- Radovan Karadžić optužio je tužilaštvo Haškog tribunala da "teroriše" njegovu porodicu i prijatelje u BiH, dok traže dokaze protiv njega.

U raspravi o stanju u postupku, Karadžić je tražio od sudskog veća da naredi tužilaštvu da prestane da pretražuje domove njegovih prijatelja i rođaka, navodeći da se u tim pretragama zastrašuje njegova porodica i ugrožava njegova odbrana pred sudom.

"Oni nemaju pravo da upadaju u domove ljudi da skupljaju dokumenta >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << koja mogu iskoristiti protiv mene", rekao je Karadžić.

Tužilaštvo nije reagovalo na optužbe, a sudija Ijan Bonomi rekao je da nije jasno da je tužilastvo uradilo nešto pogrešno.

"To što ste rekli ne sadrži neku posebnu žalbu na loše postupanje povodom kojeg možemo delovati", rekao je Bonomi.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.