Izvor: S media, 22.Avg.2012, 11:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kancelarija za Kosovo: Podnet zahtev za ocenu ustavnosti privatizacija

Kancelarija Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju podnela je Ustavnom sudu Srbije zahtev za ocenu ustavnosti svih privatizacija na celoj teritoriji pokrajine, od 1999. godine do danas, navodi se na sajtu te kancelarije.

Direktor Kancelarije Aleksandar Vulin je krajem prošle nedelje u intervju agenciji Beta rekao je da će ta Kancelarija uskoro pred Ustavnim sudom i međunarodnim institucijama pokrenuti pitanje privatizacije u pokrajini.

- Ne možete >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << kupovati kradeno. Mora se najpre utvrditi šta kome pripada, a tek kada se to utvrdi, možemo razmišljati o privatizaciji. Privatizacija je na Kosovu i Metohiji urađena monoetnički i Srbi u njoj nisu učestvovali, a to jednostavno nije

održivo - rekao je Vulin.

- To pitanje moglo je da bude pokrenuto i u prethodnih 12 godina. Na žalost, nije - rekao je Vulin.

(Beta)

Foto: Beta

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.