Izvor: Blic, 24.Apr.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kanada podržava Ahtisarijev plan

Vlada Kanade podržava plan specijalnog izaslanika UN Martija Ahtisarija, kojim se predviđa nadgledana nezavisnost Kosova, izjavio je danas u Prištini ambasador Kanade u Beogradu Rober MekDugal.

Posle susreta sa predsednikom Reformističke partije ORA i članom Pregovaračke ekipe Kosova, MekDugal je rekao da Kanada ipak neće žuriti u donošenju odluke o priznavanju nezavisnosti Kosova, ukoliko Savet bezbednosti ne donese rezoluciju.

"Moja država ne donosi brze odluke u vezi sa tako komplikovanim pitanjima. Mogu samo da vam kažem da pažljivo pratimo situaciju", rekao je MekDugal na pitanje novinara da li će Kanada unilateralno priznati nezavisnost Kosova ako se ne donese rezolucija u SB.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.