Izvor: B92, 25.Nov.2008, 20:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kampanja protiv trgovine ljudima

Priština -- Misija OEBS-a na Kosovu počelu je kampanju protiv trgovine ljudima i pozvala javnost da, putem otvorene linije, prijavi sve relevantne informacije.

Šef misije OEBS-a na Kosovu Verner Almhofer je tim povodom izjavio da trgovina ljudima predstavlja ozbiljan zločin i veliko kršenje ljudskih prava širom sveta, navedeno je u saopštenju kosovskog OEBS-a.

"Nažalost, trgovina ljudima dešava se i na Kosovu i nedavno se povećao broj žena kojima se interno >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << trguje, a koje su uglavnom maloletnice", rekao je Almhofer.

Kampanja će trajati dve nedelje, od 25. novembra, Međunarodnog dana protiv nasilja nad ženama, do 10. decembra, Međunarodnog dana ljudskih prava.

Kampanja će biti završena koncertom, u kojem će učestvovati veliki broj kosovskih pop i rok muzičara, pod sloganom "Igrajte uz rok i prekinite ćutanje! Prijavite trgovinu ljudima!"

Kosovo se smatra mestom porekla, tranzita i odredišta za žene i decu kojima se trguje radi seksualne eksploatacije i prinudnog rada, naglasio je OEBS.

"Ljudi još uvek nerado govore o trgovini ljudima, čak iako se to tiče njihovih sopstvenih porodica. Problemi sa ponovnom integracijom žrtava govore u prilog tome," podvukao je Almhofer.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.