Kalcedonija: Posao za 300 radnika u Kikindi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Nov.2018, 12:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kalcedonija: Posao za 300 radnika u Kikindi

Pogon fabrike italijanskog tekstilnog giganta ''Kalcedonija'' u Kikindi trebalo bi da proizvodnju započne prvih dana sledeće godine, a do kraja 2019. planirano je da bude angažovano 300 radnika. Najviše će biti potrebni šivači, mehaničari i magacioneri.

Radovi na objektu budućeg pogona italijanske kompanije ''Kalcedonija'' koji je nalazi u novoj industrijskoj zoni u Kikindi veličine 4.500 kvadratnih metara, privode se kraju, a četrdesetak radnika koji su trenutno na obuci >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u Subotici u fabriku ulaze prvih dana Nove godine. Planirano je da se radnici periodično angažuju, kako bi do kraja sledeće godine bio ispunjen kapacitet od 300 zaposlenih.

''Tražimo buduće šivače, operatere u proizvodnoj liniji, što podrazumeva rad uz sedeće šivaće mašine u liniji, kao i poslove pakovanja, peglanja i kontrole. Potrebni su nam mehaničari, magacioneri i uskoro ćemo objaviti konkurs za tehničkog sekretara koji bi obavljao administrativne poslove'' izjavila je za RTV Sandra Pejić, rukovodilac sektora za ljudske resurse.

U kikindskom pogonu proizvodiće se takozvana lagana odeća, odnosno majice, potkošulje, helanke i slična garderoba. Celokupna proizvodnja zahteva i angažovanje radnika koji sve informacije mogu da dobiju u kikindskoj filijali Nacionalne službe za zapošljavanje.

''Vrlo smo zadovoljni dosadašnjim radom svih kandidata i zaposlenih i nismo ni u jednom momentu sumnjali u kvalitet radne snage i to je jedan od razloga zašto smo se opredelili da fabriku gradimo u Kikindi jer imamo lepo iskustvo sa ovdašnjim ljudima'' potvrdila je Pejićeva.

Kompanija '' Kalcedonija'' trenutno ima fabrike u Somboru i Subotici, sa oko 3.000 radnika, dok se uporedo završavaju pogoni u Kikindi i Kuli. Gradska uprava u Kikindi je grupi prodala zemljište površine 3,3 hektara, u okviru nove industrijske zone za oko 12 miliona dinara.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.