Izvor: B92, 29.Apr.2009, 06:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kalanovićeva: 109 stanova od SCG

Beograd -- Ministarka za NIP Verica Kalanović izjavila je da je od državne zajednice preuzeto 109 stanova od kojih će sedam biti podeljeno državnim funkcionerima u Srbiji.

Ona je u svojstvu predsednika stambene komisije Vlade Srbije navela da ta komisija treba da donese odluke o njihovom budućem statusu.

Kalanovićeva je rekla da je to stručno telo još pre mesec dana podnelo izveštaj vladi o stanovima koji su u ingerenciji stambene komisije i u kome je detaljno >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << obavljena kategorizacija stanova u službenoj funkciji koji su useljeni i koji se dodeljuju ministrima i državnim sekretarima.

"To su stanovi u nadležnosti Republike Srbije. Međutim postoje i stanovi koji su preuzeti od državne zajednice i neki su u procesu iseljavanja, u nekima borave zaštićeni svedoci, a neki su dati na čuvanje", kazala je ona.

Na pitanje da li se zna koliko stanova je u postupku useljenja, ona je rekla da ne zna tačan broj takvih stanova.

Ministarka je navela da su u ovom trenutku tri državna sekretara u fazi useljenja u službene stanove, ali samo u one koji su u nadležnosti Republike Srbije, iako su neki mediji objavili i neka ministarska imena.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.