Izvor: B92, 29.Mar.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kako radi Skupština SCG

Beograd -- Predsednik Skupštine Srbije i Crne Gore Zoran Šami tvrdi da je ta institucija uspešno radila u protekle dve godine.

Šami je naveo da je Skupština održala 29 sednica i usvojila 203 zakona i smatra da ti podaci demantuju optužbe da Skupština SCG ne radi i da se poslanici iz Crne Gore pojavlju u njoj samo kad dolaze po plate. Šami je za 6. april zakazao novu sednicu.

Zoran Šami nije direktno odgovorio na pitanje koliko je Skupština uopšte imala radnih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << dana u protekle dve godine, odgovorivši kontrapitanjem koliko je rada potrebno da se obave sve navedene aktivnosti. I pored toga što ne rade često, poslanici u Parlamentu zarađuju i 100.000 dinara mesečno, a Šami smatra da to i zaslužuju. Na novinarsku konstataciju da je Skupština uglavnom prazna, predsednik Parlamenta kaže da to nije istina.

B92: Hoćete li da se sada prošetamo Skupštinom, da vidimo da li ima nekog od poslanika?

Šami: Znate šta, da ste bili prekjuče, videli biste veliki broj poslanika jer su bili zakazani brojni sastanci i odbori. Slažem se da jedan broj poslanika ne radi svoj posao ali veliki broj radi.

Ekipa B92 nekoliko puta ranije je utvrdila je da su kancelarije u Skupštini uglavnom prazne, a tako je bilo i danas. Za sat vremena, koliko je ekipa B92 bila u zgradi Parlamenta, sem konobara i nekoliko sekretarica, nije viđen nijedan poslanik.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.