Izvor: B92, 20.Jan.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kako je Bogoljub video Stjepana

Zagreb, Beograd -- PSS je saopštila da se Bogoljub Karić sreo sa hrvatskim predsednikom. Tačno, tvrdi Mesić, ali slučajno, kratko i neformalno.

U jeku afere Mobtel i svojevrsnog rata na relaciji imperija Karić - država Srbija, Pokret snaga Srbije saopštio je juče da se lider Pokreta, Bogoljub Karić, tokom svoje turneje po regionu u Zagrebu sreo sa predsednikom Hrvatske Stjepanom Mesićem i da je sa njim razgovarao o ekonomskoj i političkoj situaciji u regionu. Iz ugla >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Zagreba, međutim, taj sastanak sve je samo ne značajan.

PSS je juče saopštila da je Bogoljub Karić, tokom sastanka, upoznao Mesića sa platformom Pokreta snaga Srbije, čija je suština u inicijativi za ubrzani prijem u EU do 2007. godine Srbije i Crne Gore sa Kosovom i svih zemalja regiona. "Zajednički je konstatovano da je trajan mir i stabilnost u ovom delu Evrope moguće obezbediti samo međusobnim povezivanjem i što bržim uključivanjem svih zemalja regiona u evroatlantske integracije", navodi se u saopštenju.

Kako piše zagrebački Jutarnji list, dok u Karićevom kabinetu tvrde da je sastanak Karića i Mesića bio unapred dogovoren, "kao uostalom i sa svim ostalima u regionu s kojima će Karić razgovarati o platformi svoje stranke", Kabinet predsednika Hrvatske više puta je saopštio da je susreta bilo, ali da je to bilo "posve slučajno, neslužbno, neformalno i doslovce na pet minuta, izvan predsednikova Ureda".

PSS je u saopštenju naveo da Bogoljub Karić posle razgovora sa zvaničnicima Bosne i Hercegovine i Hrvatske nastavlja sa posetama i ragovorima sa zvaničnicima ostalih zemalja regiona, predstavnicima evropskih institucija u Briselu i zvaničnicima Austrije, koje predsedava EU.

Mesić: Sasvim slučajno

Predsednik Hrvatske Stjepan Mesić izjavio je da je do sureta sa liderom PSS-a Bogoljubom Karićem došlo slučajno, jer sat ili dva pre toga nije znao da će se sresti, nego je trebalo da poseti prijatelja, koji mu je naknadno rekao da je i Karić s njim: "Pa ja sam bio pozvan u jedan restoran, ne moram reći koji, i tamo sam došao samo na jedno 5-6 minuta. Bio je prisutan i gospodin Karić, sa njim sam se pozdravio. Malo smo popričali o situaciji u našoj regiji. On mi je iznio svoje mišljenje o onome što se danas događa na političkoj sceni u Srbiji i u tom smislu smo se i rastali i ja sam otišao na jedan drugi susret, jer mi se žurilo."

Mesić kaže da je reč o razmeni mišljenja i da taj susret neće poremetiti odnose sa premijerom Srbije Vojislavom Koštunicom.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.