Kacinov amandman o rušenju crkve na Rumiji nije prošao

Izvor: Blic, 11.Feb.2011, 13:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kacinov amandman o rušenju crkve na Rumiji nije prošao

Spoljnopolitički odbor Evropskog parlamenta odbio je amandman specijalnog izvestioca Jelka Kacina, kojim je tražio rušenje metalne crkve na Rumiji, iznad Bara, objavio je danas informativni portal IN4S.

Za Kacinov amandman je glasalo 30, a 31 član tog odbora bio je protiv, dok su se trojica uzdržala od glasanja.

Odbor je, kako se navodi, usvojio amandman izvestioca za Crnu Goru Čarlsa Tenoka koji se založio za dijalog i smirivanje tenzija kada je reč o pravoslavnoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << crkvi Svete Trojice na Rumiji.

Tenzije oko crkve na Rumiji porasle su tokom proteklih pravoslavnih praznika, Božića i Pravoslavne nove godine, kada je ministar Predrag Sekulić izjavio da bi na tom mestu trebalo izgraditi multikonfesionalni objekat.

Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije je potom uputio kletvu svakom ko poruši taj osveštani pravoslavni hram.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Odbijen Kacinov amandman o SPC

Izvor: Danas, 11.Feb.2011

Spoljnopolitički odbor Evropskog parlamenta nije usvojio amandman na Predlog rezolucije o Crnoj Gori, koji je podneo predsedavajući Delegacije za Jugoistočnu Evropu Jelko Kacin, o potrebi osude delovanja Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori. Spoljnopolitički odbor EP u četvrtak je usvojio Predlog...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.