Kacin podržao reformu srpskog pravosuđa

Izvor: Blic, 10.Maj.2010, 18:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kacin podržao reformu srpskog pravosuđa

Izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Jelko Kacin je u razgovoru sa ministarkom pravde Snežanom Malović pružio odlučnu podršku reformi pravosuđa u Srbiji, saopštilo je danas MInistarstvo pravde Srbije.

Kacin je, u razgovoru 8. maja sa srpskom ministarkom pozdravio do sada ostvarene rezultate u ovom procesu, navodi se u saopštenju.

On je ukazao na to da je potrebno održati sadašnje napore u ovom domenu "i da dostignuća reforme pravosuđa treba produbiti >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << da bi se obezbedilo neometano funkcionisanje pravne države u kojoj se jednakost pred zakonom nikada ne dovodi u pitanje".

Kacin je naglasio da je ova reforma ključna za osposobljavanje Srbije za sledeću fazu približavanja Evropskoj uniji, dodaje se u saopštenju.

On je podsetio na pitanje restitucije, "kao jedno od ključnih problema koji bi se morao rešiti u dogledno vreme kroz primenu vladavine prava".

Kacin i Malović su istakli značaj poštovanja rokova tokom istražnih i krivičnih postupaka, jer se bez pravosnažno okončanih postupaka u realnom vremenu efikasnost pravne države dovodi u pitanje.

Kacin je istakao važnost regionalne saradnje na polju borbe protiv organizovanog kriminala i korupcije, kao i u domenu suđenja za ratne zločine.

Malović je ocenila da je podrška koju sve institucije EU pružaju Srbiji u procesu evropskih integracija veoma važna, navodi se u saopštenju.

Ona je ponovila spremnost Srbije da, u saradnji sa evropskim partnerima, nastavi da unapređuje sve segmente pravosudnog sistema u Srbiji, kako bismo dostigli željene standarde u ovoj oblasti.

"Podrška koju smo dobili od Kacina nam je posebno važna i mi ćemo, u periodu koji je pred nama, nastaviti aktivan dijalog i jačanje saradnje sa Evropskim parlamentom", istakla je Malović.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.