Kacin ne zna nikog ko je povukao priznanje - osim Makedonije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Okt.2008, 13:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kacin ne zna nikog ko je povukao priznanje - osim Makedonije

PODGORICA - Eventualna odluka Crne Gore o povlačenju priznanja nezavisnosti Kosova bila bi neuobičajena u diplomatskoj praksi, ocenio je izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Jelko Kacin.

Kacin je naveo da može da se seti samo jednog slučaja da je neka zemlja priznala novonastalu državu, a potom povukla priznanje.

"To je samo uradila Makedonija kada je svojevremeno priznala Tajvan, pa je zatim to priznanje povukla. Ali to je jedna sasvim druga priča. Nemam >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u memoriji slučaj da je jedna država priznala, a zatim povukla priznanje", rekao je Kacin u intervjuu za podgoričku "Republiku".

Pet crnogorskih opozicionih stranaka zatražile su poništenje odluke vlade o priznavanju nezavisnosti Kosmeta i raspisivanje referenduma na kojem bi se građani izjasnili o povlačenju te vladine odluke.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.