Kacin: Snažna poruka Holandiji

Izvor: B92, 04.Okt.2008, 01:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kacin: Snažna poruka Holandiji

Beograd -- Izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Jelko Kacin pozdravio je odluku Vlade Srbije da Prelazni trgovinski sporazum s EU jednostrano stupi na snagu.

On je ocenio da to može da pomogne da Holandija promeni svoj stav o evropskim integracijama Srbije. "Ono što je ohrabrujuće jeste odluka Vlade Srbije da taj trgovinski deo jednostrano stupi na snagu 1. januara 2009. godine, što je i veoma snažna poruka holandskoj Vladi da ima do tog datuma vreme da se predomisli i >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da sagleda ceo napredak", rekao je Kacin.

"I onda da Holandija da pozitivno mišljenje i zeleno svetlo za upotrebu tog sporazuma na obe strane", dodaje Kacin.

Kacin je juče rekao da je razgovarao s portparolom Specijalnog tužilaštva za ratne zločine Brunom Vekarićem o naporima Tužilaštva na uspostavljanju pune saradnje s Haškim sudom da bi to prepoznao ne samo glavni tužitelj Haškog suda Serž Bramerc, nego i Vlada Holandije.

On je takođe naveo da je sada značajno da se Francuska, predsedavajuća EU, ubedi da pošalje u Evropski parlament na ratifikaciju Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju.

"Na to se nadovezuje moj izveštaj o napretku Srbije koja je svakako napredovala u međuvremenu i na toj osnovi želimo da donesemo rezoluciju u Evropskom parlamentu koja daje instrukcije predsedniku parlamenta šta još treba da učini da omogućimo približavanje Srbije EU", kazao je Kacin.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Kacin: Snažna poruka Holandiji

Izvor: RTV Pink, 04.Okt.2008

Mogucha promena stava Holandije. . . Izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Jelko Kacin pozdravio je odluku Vlade Srbije da Prelazni trgovinski sporazum s EU jednostrano stupi na snagu.

Nastavak na RTV Pink...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.