Kacin:Loša odluka o prekidu signala

Izvor: B92, Tanjug, 04.Maj.2010, 21:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kacin:Loša odluka o prekidu signala

Brisel -- Slučaj prekida rada srpskih mobilnih operatera na Kosovu mogao je da bude rešen na adekvatiniji način, smatra Jelko Kacin.

Potpredsednik delegacije Evropskog parlamenta za jugoistočnu Evropu rekao je da su predajnici su mogli biti isključeni, a ne odsečeni. "Na taj način bi sačuvali mogućnost dijaloga, rasprave i kompromisnog rešenja u korist građana Kosova srpske nacionalnosti", rekao je Kacin.

On je u razmeni mišljenja sa ministrom inostranih poslova >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Kosova Skenderom Hisenijem ocenio da takve akcije ne doprinose stabilizaciji situacije na terenu.

Kako je saopšteno iz Kacinovog kabineta, Hiseni je odgovorio da iza gašenja predajnika srpskih operatera "nisu stajali nikakvi politički motivi, već isključivo uspostavljanje vladavine prava".

Kacin je ukazao na značaj borbe protiv organizovanog kriminala i korupcije na Kosovu i čitavom regionu i rekao da strahuje "da je upravo došlo do kratkog spoja u komunikaciji i saradnji između Euleksa i Vlade Kosova".

On je zatražio detaljniji odgovor u vezi zajedničke borbe Euleksa i nadležnih kosovskih organa protiv organizovanog kriminala i korupcije, ukazavši na presudan značaj njihove nesmetane saradnje.

U vezi sa konferencijom o Zapadnom Balkanu, u organizaciji španskog predsedavanja Evropske unije, Kacin je podvukao neophodnost daljeg razvoja dijaloga između Beograda i Prištine i upitao Hisenija "da li će biti prisutan u Sarajevu 2. juna".

Hiseni je ponovio stav kosovske Vlade da je "ginmik" formula prihvatljiva i da će kosovski zvaničnici svakako učestvovati u radu konferencije u Sarajevu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.