KURIR JAČI OD TAJKUNA I POLITIČARA

Izvor: Kurir, 15.Dec.2011, 08:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KURIR JAČI OD TAJKUNA I POLITIČARA

Na Kurir ne mogu da vrše pritisak ni tajkuni i izgleda da je u tome problem

BEOGRAD - Dosta je laži i podmetanja!

Ja, Aleksandar Rodić, jedini sam vlasnik dnevnog lista Kurir! Niko izvan porodice Rodić nije nikada imao bilo kakav udeo u Kuriru.

Izmišljotine i podmetanja iz LDP imaće samo jedan epilog: Čedomira Jovanovića i njegovog apartčika Zorana Ostojića tužiću sudu zbog kleveta i štete koju nanose mojoj kompaniji.

Zoran Ostojić >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << ni na drugoj konferenciji za medije koju je sazvao zbog Kurira nije pokazao nikakav dokaz da smo dobili novac od države za pomoć medijima. Nije - jer ne postoji.

Ministarstvo kulture, informisanja i informacionog društva Republike Srbije je u svom dopisu jasno stavilo do znanja da Kurir nije dobio pomoć države ni u 2009. ni u 2010, a ni u ovoj godini. Nama je država jedino uzimala novac. To svi znaju.

Kurir, kao najtiražniji dnevni list u Srbiji, ima najmanje oglasa od svih novina. To dovoljno govori o tome ko su ljubimci vlasti i tajkuna.

Građani Srbije takođe znaju da je svaka vlast, pa i ova, pokušavala da nas ugasi, ali smo opstali zahvaljujući poverenju čitalaca. Današnji napad lažima na moje zaposlene je verovatno izazvan saznanjem da naš tiraž stalno raste.

Kurir je jedini dnevni list u Srbiji koji je isključivo u domaćem, privatnom vlasništvu. To je bio i to će ostati.

Uvek smo bili nezavisni i na nas niko ne može da vrši pritisak, ni pozicija ni opozicija. Na Kurir ne mogu da vrše pritisak ni tajkuni i izgleda da je u tome najveći problem. Plaše se da ne izgube medije koje kontrolišu.

O sramotnom pokušaju da Kurir u Skupštini Srbije kroz svoju stranku oblate i unište obavestićemo sve domaće i međunarodne novinarske institucije. Svako mora da snosi odgovornost za javnu reč.

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

BATICE, DOŠAO SI S BRDA!

Izvor: Kurir, 15.Dec.2011

Poslanik LDP Zoran Ostojić ponovo je juče pokušao da na konferenciji za štampu izvrši pritisak na Kurir, a sve zbog afere „Preokret za kvadrat“, koju je otkrio naš list. Podsetimo, glavni akteri u njoj su stranka Čedomira Jovanovića (formalnog ....BEOGRAD - Jalova hajka na Kurir...Poslanik...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.