Izvor: B92, 26.Apr.2008, 12:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KPS: Sukob grupa tinejdžera

Kosovska Mitrovica -- Portparol KPS-a Besim Hoti izjavio da je juče u Kosovskoj Mitrovici u dva navrata došlo do sukoba dve grupe tinejdžera srpske i albanske nacionalnosti oko sportskog terena.

Portparol Kosovske policijske službe ua region Kosovske Mitrovice Besim Hoti kaže za B92 da je u pitanju sukob između dve grupe tinejdžera oko sportskih terena, koji su već duže vreme ograđeni. Hoti navodi da se prvi sukob dogodio juče oko podne, a drugo u večernjim časovima.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
"Incident je bio zaustavljen od strane KPS i UNMIK policije, da bi se sukob ponovio oko 18.30 na istom mestu. Obe grupe mladića su koristile kamenice, a policijske snage su ponovo reagovale kako bi zaustavile incident. UNMIK policija je bila primorana da ostane cele noći na tom terenu kako ne bi ni jedna od strana ne bi zauzela taj teren", rekao je Hoti.

"Nije bilo povređenih tokom incidenta. Dogovorićemo se sa UNDP o tome ko i kako će moći da koristi taj teren", rekao je Hoti.

Podsetimo, Koordinacioni centar za Kosovo i Metohiju je saopštio da je grupa Albanaca iz Suvog dola i južnog dela Kosovske Mitrovice napala je grupu srpskih dečaka u severnom delu grada, ali niko nije ozbiljnije povređen. Prema navodima Centra, juče nešto posle 18 sati, grupa od oko 60 Albanaca napala je kamenicama dečake u blizini tri solitera u severnoj Kosovskoj Mitrovici.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.