Izvor: B92, 24.Okt.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KPS: Istraga protiv novinarke

Priština -- Kosovska policijska služba (KPS) pokrenula je istragu protiv dopisnice Glasa Amrerike Vesne Bojičić zbog davanja lažne izjave.

Portparol KPS-a Veton Eljšani izjavio je, kako prenose elektronski mediji, da KPS sumnja u verodostojnost izjave dopisnice Glasa Amerike sa Kosova Vesne Bojičić da su je 16. oktobra napale maskirane osobe. "Obavljeni su razgovori sa mogućim svedocima i na osnovu toga i dokumenata sumnjamo da je Vesna Bojčić izvrsila krivično delo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << davanja lažne informacije", rekao je Eljšani.

Iako dopisnica Glasa Amerike nije prijavila napad, policija je na osnovu napisa u medijima i njene izjave redakciji "Glasa Amerike", otvorila istragu, kazao je Eljšani.

U vremenu koji je navela kao vreme napada, prema informacijama iz KPS-a, na koje se pozivaju elektronski mediji u Prištini, Vesna Bojičić nije bila u Gračanici, u kući u kojoj stanuje.

Mediji su pokušali da tokom jučerašnjeg i danasnjeg dana kontaktiraju gospođu Bojičić, ali je ona bila nedostupna.

Vesna Bojičić sutra daje izjavu policiji

Kosovska policija vrlo retko uspe da identifikuje počinice incidenata, izjavila je danas agenciji Beta dopisnica Glasa Amerike iz Prištine Vesna Bojičić reagujući na izjave zvaničnika Kosovske policijske službe da je otvorena istraga protiv nje.

U izjavi agenciji Beta ona je danas ponovila svoj stav o kosovskoj policiji.

"Očekujem da sutra nakon što budem dala izjavu međunarodnoj policiji ona nešto učini na otkrivanju vinovnika incidenta", kazala je Vesna Bojičić.

Ona je navela da "za eventualno pokretanje krivičnog postupka protiv nje nama elemenata" pošto još nije dala izjavu policiji.

Novinarska udruženja i međunarodne asocijacije osudile su napad.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.