KOLUNDŽIJA:VAŽNA ŠIROKA SAGLASNOST OKO REZOLUCIJE

Izvor: Kurir, 25.Jul.2010, 18:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KOLUNDŽIJA:VAŽNA ŠIROKA SAGLASNOST OKO REZOLUCIJE

BEOGRAD - Šef poslaničke grupe koalicije "Za evrpsku Srbiju" Nada Kolundžija izrazila je očekivanje da će svi poslanici Skupštine Srbije razumeti koliko je važno da se postigne što šira saglasnost oko vladinog Predloga dalje aktivnosti Srbije u borbi za očuvanje integriteta zemlje.

BEOGRAD - Šef poslaničke grupe koalicije "Za evrpsku Srbiju" Nada Kolundžija izrazila je  očekivanje da će svi poslanici Skupštine Srbije razumeti koliko je važno da se postigne što >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << šira saglasnost oko vladinog Predloga dalje aktivnosti Srbije u borbi za očuvanje integriteta zemlje.

Kolundžija je rekla da je Srbiji sada potrebna saglasnost svih njenih političkih struktura u nastavku borbe koja, kako je rekla, nije laka i koja nikada i nije ni bila laka, a u koju je Srbija ušla sa vrlo neravnopreavnim statusom i pozicijom.

"Očekujem samo da ova tema neće biti predmet politizacije i da će svi sa punom svešću o tome da je pitanje Kosova i Metohije zaista složeno i teško pitanje i da je potrebno prevazići usko stranačke interese i saglasiti se oko toga da tu borbu treba nastavniti ma koliko ona u nekim trenuticima bila teška i neizgledna", rekla je ona.

Kolundžija očekuje da će Rezolucija biti usvojena, ali da, kako je rekla, ostaje pitanje sa koliko glasova.

Pema njenim rečima, bilo bi dobro da se pokaže što širi stepen saglasnosti oko te rezolucije i podrške Vladi koja treba da nastavi borbu i zato očekujem da će i neki drugi poslanici i poslaničke grupe, ne samo oni koji čine parlamentarnu većinu, glasati za tu rezoluciju.

"Rezolucija pre svega treba da pokaže i međunarodnoj zajednici i svim učesnicima koji učestvuju u tom pitanju da u Srbiji postoji saglasnot oko nekih ključnih pitanja, a to je pre svega da Srbija neće odustati od borbe za Kosmet s jedne, kao i da Vlada ima podršku parlamenta", poručila je Kolundžija.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.