Izvor: S media, 11.Sep.2012, 09:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KFOR: Na Kosovu još pet do sedam godina

Vojno prisustvo na Kosovu će trajati još pet do sedam godina, a možda i duže, izjavio je doskorašnji zamenik komandanta Kfora, austrijski brigadir Johan Luif, ocenivši da sever Kosova i dalje ostaje "bure baruta".

Luif je, u izjavi bečkom dnevniku "Kurir", rekao da je zvanična stopa nezaposlenosti na Kosovu 60 odsto, da ne postoji razvijena privreda.

Kada je reč o severu Kosova, Luif je kazao da je je u proteklih dvanaest meseci u sukobima sa demonstrantima >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << povređeno oko 100 vojnika.

Luif je naveo da uklanjanjem barikada Kfor mesecima pokušava da poveća svoj uticaj na severu i da je zbog toga "privukao gnev srpskih separatista".

Nemački general Folker Halbauer preuzeo je 7. septembra, od komandanta generala Erharda Drevsa, komandu nad međunarodnim mirovnim snagama na Kosovu. Halbauer je šesti nemački general koji je na čelu Kfora od stacioniranja međunarodnih snaga na Kosovu u junu 1999. godine.

Zamenik komandanta Kfora je sada brigadni general slovenačke vojske Bojan Pograjc.

(Tanjug)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.