KENE ZAVRNUO AUSTRIJANCE ZA 300.000 EVRA!

Izvor: Kurir, 18.Maj.2011, 09:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KENE ZAVRNUO AUSTRIJANCE ZA 300.000 EVRA!

BEOGRAD - Zavrnuo Austrijance za pare! Kontroverzni biznismen Radosav Savatijević Kene, koji je nedavno uhapšen zbog sumnje da je oštetio državni budžet za oko pet miliona evra, duguje austrijskoj firmi „Švarcmiler“ više od 300.000 evra za 11 prikolica za teretna vozila

BEOGRAD - Zavrnuo Austrijance za pare!

Kontroverzni biznismen Radosav Savatijević Kene, koji je nedavno uhapšen zbog sumnje da je oštetio državni budžet za oko pet miliona evra, duguje >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << austrijskoj firmi „Švarcmiler“ više od 300.000 evra za 11 prikolica za teretna vozila. Prema rečima našeg sagovornika koji je dobro upoznat sa ovim slučajem, Austrijanci su čvrsto rešeni da povrate svoj novac, tako da bi uskoro mogla da usledi i tužba protiv Savatijevića Privrednom sudu u Beogradu.

- Kene je pre nekoliko godina na lizing kupio 10 velikih kiper prikolica i jednu poluprikolicu za kamion marke „švarcmiler“, za šta je platio učešće od 10 odsto. Vozila su regularno isporučena, ali od tada na račun firme nije uplaćen nijedan evro. Duguje im više od 300.000 evra. To je veliki gubitak, tako da će sigurno veoma brzo uslediti tužba - navodi izvor Kurira.

Kenetov advokat Milorad Konstantinović rekao je za naš list da je čuo za ovaj slučaj, ali da nije upoznat sa svim detaljima.

- Poznato mi je da je moj klijent kupovao prikolice od austrijske firme, ali koliko ja znam, do danas nikakva tužba nije stigla - naveo je Konstantinović.

Savatijević je bivši član Upravnog odbora EPS, poznat po aferi „Kolubara“, a uhapšen je pre nekoliko dana na graničnom prelazu s Bugarskom. Pored njega, privedeno je još 15 osoba osumnjičenih da su bile umešane u malverzacije sa izgradnjom puteva u Požarevcu.

Veljin džip stigao preko Keneta

Firma „Pam-ek“, vlasništvo Radosava Savatijevića Keneta, bila je 2007. posrednik pri kupovini luksuznog džipa „mercedes“ Velimiru Iliću, predsedniku Nove Srbije, o čemu je Kurir već pisao. Naime, vozilo je koštalo 124.398 evra s porezom, a na ulazu u našu zemlju je fakturisano na gotovo dvostruko manji iznos.

„Švarcmiler“ potvrdio kupovinu

- Tačno je da je Radosav Savatijević obavio kupovinu prikolica preko naše kompanije u Austriji, ali u ovom trenutku ne možemo da objavimo informacije o finansijskom delu ugovora - rekli su nam nadležni iz „Švarcmilera“.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.